Ако това управление не успя да превърне България във важен стратегически

...
Ако това управление не успя да превърне България във важен стратегически
Коментари Харесай

Това управление превърна България в хъб за италиански боклук

Ако това ръководство не съумя да трансформира България във значим стратегически хъб за други браншове, то най-малко успяхте да превърнете България в хъб за италиански отпадък.
Това съобщи от трибуната на Народното събрание по време на дебатите по вота на съмнение депутатът от левицата Явор Божанков.
„ Сектор „ боклуци “ несъмнено е един от значимите съставни елементи на околна среда. На първо място поради отношението му към здравето на жителите. В същото време, в Европа условията се усилват непрекъснато. Кризите, които следим в  България, не са еднократни. Те са логически резултат от зле ръководен бранш “.
По думите му в България този бранш е учреден на неистина и в случай че погледнем данните през 2017 година, България е била задължена да рециклира 35 % от старите си гуми. „ Тя е рециклирала 65 %.
В същото време – гуми всеобщо се изгарят и вие въвеждате наказателна отговорност – нещо куца. По отношение на преработването на пластмасови опаковки, България е задължена да рециклира 22 % от общото им тегло, само че България рециклира 66 %, като по този начин оставя зад тила си Финландия и Люксембург: „ Тук е мястото за „ овации “, тъй като се привикнали да бъдем в дъното на класациите, а сега сме на първите места. Предполагам, че няма овации, тъй като всички в тази зала са наясно, че това не дава отговор на истината.
„ Причината за проблемите са политиката на ръководещите. През годините от трибуната съм викал министър след министър, с цел да разясняваме проблемите, до момента в който се стигне до този избор на съмнение. Резултатът – никаква чуваемост от страна на ръководещите, до момента в който се стигна до банкрута на ВиК сдружението. В Шумен създадохте купища проблеми, вследствие на некадърно и корумпирано ръководство на бранша. Не се хвалете с водни цикли – имаме два в Шумен и продължаваме да плащаме най-скъпата вода и да губим над 80 % от нея по водопреносната мрежа “. Това съобщи от своя страна националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов. По думите му вследствие на „ положителното “ ръководство на ВиК Шумен, през 2018 година в Плиска се е достигнало до парадокса тогавашният шеф на предприятието да обикаля от къща на къща, с цел да събира пари от хора за действия, които те към този момент са заплатили. " Изходът от тази обстановка е оставка на това държавно управление “, заключи Иванов.
„ От изявленията на представителите на ГЕРБ всичко наподобява без спънки. Едва ли не България няма проблем с водата, въздуха и боклука. Самите вие от ГЕРБ ни информирахте преди време по отношение на един закон, че 15 хиляди души умират прибързано поради мръсния въздух в страната. " Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Манол Генов. Той акцентира, че настоящето държавно управление е усвоило единствено 22% от средствата по оперативната стратегия по околна среда и води.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР